10 stvari, ki jih NISTE vedeli o SEKSU (2.del)

Seks je precej rutinski, kajne?  Zmotno! Pri seksu je ogromno stvari, za katere verjetno ne veste ‒ ste pri seksu spretni – ali ne?

6. Seks je boljši v dolgotrajnejših razmerjih
Medtem ko je priložnostni seks sam po sebi zabaven, pa lahko seks v dolgotrajnejših razmerjih in zakonskih zvezah RESNIČNO postane zelo vroč. Seveda ste slišali nasprotje, da poželenje začne upadati, ko si z nekom daljše časovno obdobje.  Kakorkoli, to ne drži vedno.

Seks v dolgotrajnejšem razmerju je lahko izjemno vroč, če ga takšnega naredite! Monogamija teži k ustvarjanju občutka varnosti in udobja med dvema človekoma, ki lahko preizkušata nove in vznemirljive fantazije brez strahu pred obsojanjem ali kritiko. V bistvu lahko začnete s tistimi stvarmi, o katerih ste vedno fantazirali, ampak jih nikoli ne bi povedali nekomu, ki ste ga pravkar spoznali.

7. Orgazmi ženskam olajšajo menstrualne krče
Večina žensk si ne želi imeti spolnih odnosov medtem ko imajo menstruacijo, vendar je seks lahko zelo koristen, ko enkrat presežete “fuj” faktor. Spodaj le položite brisačo, potem pa skočite pod prho.  Verjeli ali ne, dober orgazem lahko proizvede dovolj endorfinov, ki delujejo proti menstrualnim krčem celo bolje kot zdravila proti bolečinam.

Poleg tega se med orgazmom maternica skrči, zaradi česar se naenkrat odlušči več notranje sluznice.  Zaradi tako rekoč hitrejšega luščenja sluznice bo menstruacija krajša in milejša v prihodnjih dneh.

8. Zdravila so lahko odgovorna za nižji libido
Če ste izkusili upad libida (ali vaš partner), preverite, kaj imate v omarici z zdravili.  Antidepresivi in antipsihotiki so znani po tem, da povzročajo upad želje po seksu tako pri moških kot pri ženskah. Zdravila za krvni tlak, sladkorno bolezen in druga zdravila prav tako lahko povzročijo nižji libido. Če imate težave z željo po seksu in jemljete kakršnakoli zdravila, pri zdravniku preverite možnost zamenjave zdravil.  Nikoli ne zamenjajte ali prenehajte jemati zdravil ne da bi se posvetovali s svojim zdravnikom.

9. Moški ejakulirajo le za približno čajno žličko – ženske pa lahko ejakulirajo veliko več!
Ko moški ejakulira, se lahko zdi, da je tekočine veliko zato, ker le-ta prihaja po več curkih. Kakorkoli, moški zares ejakulira le za čajno žličko sperme, lahko malo več ali malo manj.  Ženske lahko tudi ejakulirajo, vendar veliko, veliko več kot le za čajno žličko tekočine! Potrebna je praksa, nekaterim ženskam to nikoli ne uspe, nekatere pa lahko ejakulirajo VELIKO tekočine med seksom ali masturbacijo.  Zato pa temu rečejo »squirting« (ženska ejakulacija)!

10. Normalno je, če imate “čudne” spolne fantazije
Če mislite, da so vaše spolne fantazije čudne, da jih nima nihče drug in da ste čudak, pomislite še enkrat! Obstaja OGROMNO spolnih fantazij, vseh okusov, ki si jih lahko zamislite (in nekaterih, na katere ne bi nikoli pomislili).

Lahko ste prepričani, da obstaja verjetnost, da je nekomu pri spolnosti všeč ravno to, kar je všeč vam, ne glede na to, kako čudno se vam to zdi.  Prav tako je popolnoma normalno, če vam občasno misli preleti nekaj nenavadnega o spolnosti, pa čeprav ne bi v resničnem življenju nikdar niti pomislili na to, da bi to storili.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.